Valami madarak
Közönségtalálkozó december 6-án a Művész moziban!

Megosztom

Bővebben a filmről

Premier előtt, közönségtalálkozó!
2023. december 6. 20.00 - Művész mozi
A vetítés után Hevér Dániel rendező, Kertész Zsanett forgatókönyvíró, Kizlinger Lilla színésznő, Szacsvay László színművész és Dreissiger László producer mesél a film létrejöttéről!

Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (a berlini Ezüst Medve-díjas Kizlinger Lilla – RengetegMindenhol látlak; Magyarázat mindenre), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

A Valami madarak az Életrevalókat idéző bájjal és humorral foglalkozik az idősgondozás korábban magyar filmekben mellőzött témájával. A film a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában valósult meg.

Forgalmazó új
Színes
Készítő ország új
Szinkron nyelvek