Szerelem a hatodikon - premier előtt

Megosztom

Szerelem a hatodikon - premier előtt

Jó hírünk van a leendő Mozinet-Művész Filmnapok - nézőknek: Augusztus 4-én, szombaton 20 órától premier előtt levetítjük Nektek az egyébként augusztus 23-án megjelenő Szerelem a hatodikon című filmet.

Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a ’60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.

Vajon a tesze-tosza Jean-Louis meddig tarthatja titokban érzéseit saját maga, Maria és Suzanne előtt? Szerelme beteljesüléséhez le kell győznie a korábban lenézett dolgos asszonyok gyanakvását is. A szokatlan, társadalmi osztályokon átívelő szerelemhez a cselédlépcsőn át a hatodikra vezet az út.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott életvidám romantikus vígjáték érdekessége, hogy Fabrice Luchini és Sandrine Kiberlain francia kettőse mellett kiváló spanyol színésznőket láthatunk benne. Carmen Maura és Lola Duenas egyaránt Pedro Almodóvar filmjeiből lehet ismert – utóbbi a Szerelem a hatodikban nyújtott alakításáért César-díjat nyert!

Szereplők: Fabrice Luchini (Született feleség, Paris), Sandrine Kiberlain (Mese a szerelemről, Csak Ön után!), Natalia Verbeke (Vágyastársak), Carmen Maura (Volver, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén), Lola Duenas (Élek és szeretek, A belső tenger)