Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja

Megosztom

Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja

A Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljának 16. kiadásamájus 2-11. között lesz világszerte. Magyarországon a Francia Intézet segítségével május 5-én, a budapesti Művész Moziban, valamint május 8 - 10. között a debreceni MODEM-ben mutatjuk be a 44 filmből álló versenyprogramot.

A három percnél rövidebb filmeket 28 országban, egyidőben, eredeti nyelven, a résztvevő ország nyelvén feliratozva láthatja a közönség és szavazhat kedvencére a vetítés után.

Tapasztalt filmrendezők és ígéretes amatőrök osztják meg a világgal mondanivalójukat olyan technológiák és megosztó felületek segítségével (mobiltelefon, TV, mozi, internet, …), amelyek hozzájárulnak a kis költségvetésű alkotás gyors és könnyű eléréséhez, valamint egyenlő esélyeket biztosítanak minden tehetséges művésznek.

Idén számos olyan film került a válogatásba, amely egyetlen műfajba sem sorolható, de eklektikus képi világával olyan nagy mesterek filmjeit idézi, mint Terrence Malick, Tim Burton, Martin Scorsese, Pedro Almodóvar vagy Hayao Miyazaki.

http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/16e-festival-international-des-tres-courts-metrages/?lang=hu

Jegyek már kaphatók! http://muveszmozi.hu/mozimusor