Megosztom

Fehér árnyék - bemutató és beszélgetés

"Hitek és mítoszok - babonák a 21. század Afrikájában" címmel Ekiudoko Miriammal, az Ebony egyesület elnökével és Szabó Attilával, a Menedék egyesület munkatársával beszélget Flamm Gergely a Fehér árnyék c. film vetítése után, február 12-én 18 órától a Művész moziban.

Kedvezményes jegyár: csak 900 forint! Jegyvásárlás>>

A Fehér árnyék Alias történetét meséli el, egy fekete-afrikai albínó fiúét, akinek menekülnie kell üldözői elől. Sokan ugyanis varázserőt tulajdonítanak az albinók szerveinek, legértékesebbnek a szívet tartva. Apja halála után az édesanyja a fővárosba küldi, abban a reményben, hogy ott nagyobb biztonságban lesz. Itt a nagybátyjának dolgozik, aki piti üzletekből tartja fent magát. Lassan a városban is elfogy körülötte a levegő, magára marad a számára ismeretlen környezetben, amelyről kiderül, hogy ugyanolyan farkastörvények szerint működik, mint a vadon.

A Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában debütált alkotás számos fontos fesztivált megjárt. Köztük a rendező jelenlétében a hazai Cinefesten versenyprogramjában is szerepelt!