Enyedi Ildikó retrospektív vetítések és közönségtalálkozók
-

Megosztom

Enyedi Ildikó retrospektív vetítések és közönségtalálkozók

Enyedi Ildikó retrospektív vetítések és közönségtalálkozók a Művész moziban.

Program
április 13. 19:30 Az én XX. századom
április 14. 19:30 Simon mágus

Csatlakozz a Facebook-eseményhez>>

Mindkét vetítés 35 mm-es kópiáról történik, a filmeket közönségtalálkozó követi Enyedi Ildikóval és további alkotókkal! Jegyek már kaphatóak:

Az én XX. századom (1989)
A XX. századdal egyszerre érkezik Magyarországra Dóra és Lili, az egymástól csecsemőkorukban elválasztott ikerpár, akik azóta is külön utakon járnak. Dóra egy könnyelmű szélhámosnő, Lili pedig anarchista. Egyszerre szállnak le az Orient expressről, de továbbra sem találkoznak. Z. úr, a különös arisztokrata külön-külön ismeri meg a két lányt, akik számára eggyé olvadva testesítik meg a Tökéletes Nőt.
Cannes-i fesztivál - Arany Kamera-díj

Simon mágus (1998)
Az egész úgy indul, mint egy rövidhír az esti lapokból. Párizs. Bűneset, semmi nyom. A rendőrség tanácstalan. Ahogy azt titokban sokszor megteszik, egy "extraszenz" segítségéhez folyamodnak. A különleges képességű ember külföldi, keletről jön és úgy nevezi magát, Simon. Ahogy megérkezik, megjelennek körülötte a csodavárók, a paparazzik, egy tanítvány, s felbukkan egy régi rivális, egy másik mágus is. Ő Párizsban él, sikeres és kifinomult, de titokban érzi, hogy Simon az igazi, ezért "mágus-párpajra" hívja ki. Három napot kell eltölteniük a föld alatt, s harmadnapra "feltámadni".
Locarno Nemzetközi Filmfesztivál - FICC különdíj
Magyar Filmszemle - Legjobb rendezés, operatőr és férfi alakítás