2013-05-09
Harmadik napjához érkezett a Lengyel Filmtavasz

Ma, azaz május 9-én harmadik napjához érkezett a Lengyel Filmtavasz. A keddi nyitó estén a Film-remix című nem mindennapi zene–film kollázzsal találkozhatott a közönség, amelynek lényege, hogy tökéletesen keverednek benne az élőben közvetített hangok, valamint a lengyel és a nemzetközi filmművészet képei.

A rendezvény második napján egy igazi nagy produkciót tekinthetett meg a közönség: Ez a Hajtóvadászat című film volt, amely a Lengyel Játékfilm Fesztivál Ezüst Oroszlán díja és a Lengyel Filmakadémia tavaly bemutatott filmért kiosztott fődíja mellett elnyerte a legjobb operatőri munka, valamint a legjobb jelmez és hang díját is.

Ma ismét egy különleges este részesei lehetnek a Művész moziba látogatók: 20 órától Jerzy Domaradzki rendező egy - manapság oly népszerű – ötven feletti emberekről szóló vígjátékban (Az ötödik évszak) próbálja bemutatni, hogy mindig van esély a boldogságra és a mélyebb érzésekre két ember között. A filmben remek alakítást nyújtó Marian Dziedziel színész vendégünk lesz Budapesten is.