VI. Ars Sacra Filmfesztivál -Kövek + "Visszafogad az ősi rend, kikönyöklök a szeles csillagokra" + "Evezza mélyre!"

Megosztom

Bővebben a filmről

KÖVEK

rendező: Dobray György
A Német Evangélikus Egyház keretein belül működő ASF nevű egyesület és annak magyar partnere, a MAZSIKE kéthetes tábort szervezett Budapesten, hogy annak önkéntes résztvevői a zsidó temetőkben a Holokauszt áldozatainak elhanyagolt sírköveit gondozzák. Gunter Demnig, német szobrászművész a nemzeti szocializmus áldozataira emlékezik STOLPERSTEINE (botlató kövek) lerakásával. Így a magyar áldozatoknak állít emléket. A két esemény összefonódása: a film.


"VISSZAFOGAD AZ ŐSI REND, KIKÖNYÖKLÖK A SZELES CSILLAGOKRA."

rendező: Dala István
"Életemben sok helyen megfordultam, de most mégis nagyon jó, hogy e műsort Sümegen, a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban kezdjük. Számomra egyébként mindig az a világ közepe, ahol éppen vagyok. Én boldogan megyek bárhová, valahogyan otthonomnak érzem, ahol éppen vagyok. Ilyen a szülőfalum is, Sióagárd. Itt kezdődött minden. A szülői házban meg a templomban. Szakrális hely mindkettő."


"EVEZZ A MÉLYRE!"

rendező: Dala István
"Elmegyünk Verőcére, aztán felkeressük a Szentkereszt Kápolnát, majd átkompozunk Nagymarosról Visegrádra. Esztergomban megnézzük "Kegyelem" című kiállításomat. Felmegyünk a csodálatos Karmelita Kolostorba, ahol végre megnézhetem a Patrona Hungariae címet viselő útikárpitomat. Bekukkantunk a Tabán egyik házának udvarába is, ahol egy ideig gyerekeskedtem. Utazásunkat a Szilágyi Erzsébet fasorban fejezzük be, ahol 1957 óta lakunk, és ahol a műtermem is van."


A belépés ingyenes, nullás jegy a mozi pénztárában igényelhető.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar