Bővebben a filmről

Az előadást csak az nézheti meg érvényes jeggyel, aki belépéskor fényképes igazolvánnyal igazolja, hogy elmúlt 18 éves.

 

Két nagyon különböző fiú – az egyik egy számító szélhámos (Joseph Gordon Levitt), a másik egy félénk srác, aki ufókkal álmodik (Brady Corbett) – újra találkozik egy kis kansasi városkában. Még mindig kísérti őket egy nyugtalanító esemény gyerekkorukból, amit együtt éltek át egy fullasztó nyári éjszakán. Furcsa de közömbösnek semmiképp nem nevezhető kapcsolatuk mindkettőjüket egy szörnyű, de felszabadító igazság feltárása felé vezeti. 

A kilencvenes években Gregg Araki a “New Queer Cinema" hullámának jelentős alkotójaként robbant be a köztudatba, filmjei a társadalom peremén züllők alvilágát mutatták be, a hetero, patriarchális társadalom szabályainak felrugásán munkálkodtak. A Scott Heim regényéből készült Mysterious Skin című filmjével követve "New Queer" rendezőtársát, Todd Haynes-t, a mainstream irányába közeledett egy olyan alkotással, ami hangos és nyugtalanító, mégis intim betekintést nyújt egy traumákkal felnövő fiatal életébe. 

Queer Days by Cinema Niche

2024 június 13 és 16 között a Cinema Niche csapata a Háttér Társaság támogatásával először rendezi meg Queer Days elnevezésű eseménysorozatát. A program négy napon át a nemzetközi filmes és queer szubkultúra számára különleges jelentőséggel bíró alkotásaival ünnepli az LMBTQI+ témájú filmeket és filmkészítőket a budapesti, illetve pécsi mozikban, tematikus eseményekkel kísérve. A kortárs francia filmtől, az amerikai függetleneken át a 60-as évek japán queer underground művészetéig széles spektrumon mutatjuk be azokat az alkotókat és alkotásaikat akik munkáikkal évtizedes társadalmi tabukat döntögetnek, illetve azokat amelyeket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek