Lufi
Qi qiu / Balloon
filmdráma
(2019)
Rendező
Pema Tseden

Megosztom

Bővebben a filmről

Dargye és felesége, Drolkar állattartással foglalkoznak Tibet egyik eldugott szegletében. Három fiúgyermekük közül még csak egy iskolás, a másik kettőről nagyapjuk segít gondoskodni. Egy apró félreértés azonban megtöri a család harmóniáját, és kínos komplikációkkal kell szembesülniük. A fiatal házaspárnak döntenie kell: a buddhista tanítások vagy a modern társadalom által diktált értékek szerint folytassák az életüket?

Tibet legendás krónikásának - Pema Tsedennek - filmjei a tibeti kultúra eddig ismeretlen arcát mutatják meg. Művei az A-kategóriás filmfesztiválok ünnepelt kedvencei. A Lufi egy költői, filozófikus meditáció a kínai egykepolitikáról, a modern és tradicionális értékek konfliktusáról egy fiatal tibeti pár szexuális életén keresztül. Pema Tsedent egyedi ábrázolásmódja, indirekt humora, gazdag szimbólumvilága a slow cinema kifinomult képviselőjévé teszi. A Lufi a 76-ik Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójában debütált és elnyerte a Sfera 1932 díjat, majd Shanghaiban, Tokióban, Lisszabonban és Chicagóban is díjazták. A magyarhangya büszkén mutatja be a magyar közönségnek a tibeti kultúra e megkerülhetetlen nagykövetét és hetedik nagyjátékfilmjét, a Lufit.

Premier előtt!
Művész mozi
2020.11.07. 18.00

Ünnepeld velünk Buddha földreszállását az idei év utolsó Tízmilliószoros napján!
Fókuszáljunk a jóra, legyünk pozitívak hiszen ezen a napon minden energia tízmilliószoros erővel bír.
A látottakat Végh József tibetológus, Kozári Zita Hongkong szakértő és Farkas Viktor buddhista tanító vitatják meg a vetítés után.
A moderátor Hendrey Tibor, a Sambhala Tibet Központ alapító elnöke.

Forgatókönyv
Pema Tseden
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Magyarhangya
Színes
Készítő országok
tibeti
Felirat nyelvek