Little Europe 2024 - Egy nő a tetőn

Megosztom

Bővebben a filmről

Mira látszólag egy normális életet élő 60 éves nő. Ezt a reggelét is úgy kezdi, mint bármelyik másikat: korán felkel, kiteregeti a ruhákat, haleleséget vásárol -- majd egy konyhakéssel bankot rabol. Rájön, hogy a pénz iránti igényét már csak a szeretet iránti vágya múlhatja felül. A filmet valós történet ihlette.

Anna Jadowska (*1973) – rendező

Filmes tanulmányait a Łódźi Filmiskolában végezte. Film-és televízió rendező. Az Egy nő a tetőn című legújabb moziját a New York-i Tribeca Filmfesztiválon mutatták be először, amelynek főszereplője, Dorota Pomykała kapta meg a legjobb női alakításért járó díjat. Ezt a filmet láthatja most a Little Europe Filmfesztivál közönsége.

Lengyel Intézet

A Budapesti Lengyel Intézet a világ egyik legrégebbi lengyel intézeteként és az egyik legrégebbi magyarországi külföldi kulturális intézetként jelenleg évente mintegy 120–130 különböző program szervezésében vesz részt többek között a kultúra, az oktatás és a tudomány területén.


Mira, a 60 year-old woman, appears to have a normal life. One morning, she starts her day like any other: she wakes up early, puts her family's clothes out to dry, purchases food for her fish and commits a bank robbery with a kitchen knife. She discovers her need for money is surpassed only by her need for love. The film is based on a true story.

Anna Jadowska (*1973) – director

She is a graduate of the Polish National Film Television and Theatre School in Łódź. She is a TV and feature film director. Her most recent film Woman on the Roof premiered at the Tribeca Film Festival and it was awarded Best Performance for the leading actress Dorota Pomykała. This film will be screened at the Little Europe Film Festival.

Polish Institute in Budapest

As one of the oldest Polish Institutes in the world and one of the oldest foreign cultural institutes in Hungary, the Polish Institute in Budapest is presently involved in organising around 120-130 various programs each year, including such fields as culture, education and science.

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek