Japán Filmhét 2021 - Csak a macska tudja
Hatsukoi - Otousan, Chibi ga inakunarimashita
vígjáték-dráma
(2019)
Rendező
KOBAYASHI Shotaro

Megosztom

Bővebben a filmről

Kedves Nézőnk! Csak akkor vásároljon elővételben jegyet előadásainkra, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal, s a moziba magával hozza személyazonosságukat igazoló okmányát is! A filmszínházak személyzete köteles ellenőrizni ezen dokumentumokat. 16 éven aluliak csak védettséget igazoló okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a mozi területére.

Szerelem egy életen át… vagy mégsem?

Masaru és Yukiko 44 éve házasok; ez idő alatt három gyermeket neveltek fel Tokióban. Ám ahogy a fiatalok kirepülnek, s a pár kettesben marad, férje mintha egyre távolodna Yukikótól. Hiába gondoskodik a férfiról, főz és mos rá, semmi hálát nem kap viszonzásul. Ebből fakadó elfojtott érzései akkor törnek igazán a felszínre, mikor az asszony hőn szeretett macskája eltűnik otthonról, s Masaru egyáltalán nem érti meg felesége szomorúságát. „El akarok válni” – fogalmazódik meg a Yukikóban, aki aggályait legfiatalabb lányukkal, Naokóval osztja meg. Ő volt az, aki inkább a karriert választotta szerelem helyett, s azóta sem mosolygott rá a szerencse ezen a téren. Vajon Naoko döntött helyesen?

A közkedvelt manga nyomán készült megindító film elgondolkodtat, hogy néha társaságban magányosabbak lehetünk, mint egyedül.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
japán
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek