Észt Hét - Cseresznyés dohány
Észt Hét - Cseresznyés dohány
Kirsitubakas
játékfilm
(2014)
Rendező
Katrin Maimik, Andres Maimik
Színészek
Maarja Jakobson, Tiina Kadarpik, Andres Kütt, Viiu Maimik, Getter Meresmaa, Maris Nõlvak, Gert Raudsep, Anne Reemann, Aap Salumets

Megosztom

Bővebben a filmről

A Cseresznyés dohány főszereplője egy kisvárosi tizenéves, az egyfolytában rettenetesen unatkozó Laura. Az anyja az idegeire megy, a korabeli srácok tök hülyék, minden szórakozást dedósnak talál. Egy napon élettel teli barátnője magával cipeli őt egy mocsártúrára, melyet a családi problémái elől gyakran a természetbe menekülő középkorú Joosep vezet. A kirándulás nem indul valami fényesen: a zárkózott, flegma tinilány és a közvetlen férfi kapcsolata egyhamar feszültséggel telítődik. Ahogy telnek a napok, Laura önmaga számára is váratlanul felfedezi, hogy a Joosep sármja őt sem hagyja hidegen. A túra elkerülhetetlenül a végéhez közeledik, és a lánynak számot kell vetnie érzéseivel: az idősebb férfi iránti vonzalma csak egy közjáték a nővé válás rögös útján, vagy az első szerelmet éli át?
A Cseresznyés dohány veszedelmes film – aki eddig nem szeretett bele az észt mocsarakba és felhőkbe, most aligha ússza meg. Pattogó tábortűz a fenyőerdőben, mocsártóra ereszkedő köd, áfonyától maszatos arcok – kell-e ennél több a hamisítatlan észt hangulathoz?

A vetítésen vendégünk a film egyik rendezője, Andres Maimik.

Forgatókönyv
Katrin Maimik, Andres Maimik
Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
észt
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek