Észt Hét 2019 - Új észt animációk
Észt Hét 2019 - Új észt animációk
animációs

Megosztom

Bővebben a filmről

Az Észt Hét programjában már hagyománnyá vált, hogy a legfrissebb észt animációkból is hozunk egy válogatást. Idén hét új, sikeres fesztiválkörutat bejáró animációt mutatunk be, melyek nagy része az Észt Művészeti Egyetemről került ki, de láthatók kisfilmek az egyik legnagyobb észt animációs stúdió, a Joonisfilm kínálatából is.

Sander Joon: Jól hangzik (Sounds Good, 09’50”, 2018)
Az Észt Művészeti Egyetemen készült Jól hangzik című szürreális kisfilmbe Sander Joon jellegzetes humorral mutatja be egy sound mixer napját, amint gombák hangjait próbálja meg rögzíteni, amik csilingelő kozmikus zajokkal nőnek ki a legváratlanabb helyekről, írógépropogás hangú lábdobogások közepette.

Nata Metlukh: Pura Vida (09’25”, 2018)
Nata Metlukh az Észt Művészeti Egyetemen készített 2018-as diplomafilmje a Pura Vida, melyben négy különc figura az őrült városi forgatagból a trópusokra utazik kikapcsolódni, ám a kezdeti gondtalan pihenés lassan abszurd eseményekbe torkollik.

Mari Kivi, Liis Kokk: Tápláléklánc (Food Chain, 08’30”, 2018)
Mi, fogyasztók csak a szupermarketek gondosan rendezett polcait látjuk a sok ízletesnek tűnő élelmiszerrel, mit sem sejtve, hogy az ínycsiklandó termékek a legmocskosabb és legzavarbaejtőbb módon készültek.

Äggie Pak Yee Lee: Muteum (04’10”, 2017)
Kisiskolás csoport tesz látogatást egy múzeumban, ahol illik mindent ízig-vérig, tetőtől talpig komolyan venni és tisztelettudóan viselkedni. De abban nincs semmi izgalmas!

Jung Hyun Kim: Kedves, kedves (Sweet Sweet, 06’13”, 2018)
Milyen gyermeki szemmel értelmezni a szülők erotikus kapcsolatát? A film kíváncsi kis főhőse visszafogottan próbálja meg átvenni az irányítást a szülők viszonyában.

Morten Tsinakov, Lucija Mrzljak: A nagyszerűség demonstrációja négy felvonásban (A Demonstration of Brilliance in Four Acts, 15’03”, 2018)
Az emberek egy különleges valaki megszületésére várnak: egy felnőtt öltönyös férfira. Ám az emberek csak addig követik őt, és biztatják színpadias, ám teljesen értelmetlen produkcióit, míg el nem követ egy hibát. A férfi immár magányosan találkozik egy nővel, akivel egymásnak lettek teremtve. Az előadás folytatódik…

Mattias Mälk: Eperfalók (Strawberry Eaters, 14’39”, 2018)
Egy eperföld tulajdonos fiatal pár mindennapjait megkeserítik a csigák, melyek folyamatosan dézsmálják a termést. Az őrületbe kergetett férfi és felesége új életet próbál kezdeni, és hamarosan háromtagúra bővül a család. Ám a csigák gondolatától szabadulni képtelen férfi paranoiás rögeszméi összeesküvést sejtenek, méghozzá azt, hogy az új jövevény érkeztéhez a csigáknak is köze van.

Az Észt Hét 2019 teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
észt