Bővebben a filmről

Áprilisban a Szólíts a neveden rendezőjének 2009-es sikerfilmjével tér vissza CineKorda, hogy Tilda Swinton első olasz nyelvű szerepében megidézze az új évezred első évtizedének stílusteremtő alkotását, amely először kerül bemutatásra hazai mozivásznon. Guadagnino pazar, operai víziója ugyanaz a friss és szenvedélyes film maradt ma is, amelyik minden érzékszervünket elvarázsolta 15 évvel ezelőtt.

Luca Guadagnino, az Oscar-díjas Tilda Swinton főszereplésével készült I Am Love című, a rendező nemzeközi ismertséget is megalapozó filmje Emma Recchi, a Recchi textildinasztia matriarchájaként Milánóban élő orosz emigráns történetét meséli el. Ahogy a nő egyre inkább elhidegül a rideg családfőtől, baljóslatú szerelmi viszonyba kezd, amely egyszerre bizonyul transzcendentálisnak a maga szépségében és katasztrofálisnak következményeiben. A cselekmény kibontakozása közben Guadagnino bámulatosan merész kamerakezelése megörökíti, ahogy Emma lakomákat rendez a família birtokán (Milánó Art Deco stílusú remekművében, a Villa Necchi-ben), glamúrban fürdik Piazza Duomo-n, vagy szenvedélyét a festői San Remo-i vidéken engedi szabadjára – lefektetve a 21. századi olasz filmművészet egyik legfontosabb hangjának mára már az egész világon felismerhető, karakteres stílusának alapköveit. 

CineKorda

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol reményeink szerint a Corvin Mozi 460 fős Korda termében minél többetekkel tehetjük valódi közösségi élménnyé a mozizást. 

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek