BKFM 2021 - Fényképezte Zsigmond Vilmos

Megosztom

Bővebben a filmről

„Ez egy olyan művészeti ág, amely a szemeddel indul. Kinyitod, megpillantasz valamit, az agyad feldolgozza, megnyomod a gombot, a végén pedig vagy kép lesz belőle, vagy sem. Nekem ez nagyon fontos, és folyamatosan azon jár a fejem, vajon mi tesz egy egyszerű fotót jó fotóvá."

Az 53 perces dokumentumfilm egyfajta utazás Vilmos magánéletén át a művész a kiállításán és legkiemelkedőbb fényképein keresztül. Mindezt pedig a magyarországi ,,második családja" örökíti meg, akik képesek voltak megnyílni és olyan formában elmesélni Vilmos történetét, ahogyan azt még azelőtt soha senki sem tette. Mivel a közönséget Vilmos kíséri végig a történetben, így megismerhetjük fáradhatatlan, élénk, őszinte és szellemes karakterét is.

Kísérőfilmek:
A föld 

The Land, magyar, 1955, r: Zsuppa József, 10’
A negyvenes években, egy haldokló földbirtokos örökségéért harcolókat bemutató, kissé vonalas film Zsuppa József vizsgafilmje volt.

Vas és ló
Iron and Horse, angol, 1975, r: Karl Bardosh, 27’
Karl Bardosh harmincas években játszódó, gyönyörű képekből komponált rövidfilmjében fontos szerepet kapnak a lovak (főszereplőnője szenvedéllyel fotózza őket) és a vasút, így joggal juthat eszünkbe róla John Ford híres filmje, a Vasparipa.

 

 

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek