8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál -  A nászutam Lengyelországban
8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - A nászutam Lengyelországban
Lune de miel
vígjáték
(2018)
Rendező
Élise Otzenberger
Színészek
Judith Chemla, Arthur Igual, Brigitte Roüan

Megosztom

Bővebben a filmről

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

Anna és Adam, a fiatal párizsi pár Lengyelországba utazik, hogy régen feledésbe merült lengyel zsidó gyökereiket újra felfedezzék. A fiú ugyan nem kifejezetten élete utazását látja a lengyel kalandban, Anna azonban annál izgatottabban várja, mit találnak távol otthonuktól családjukról, az elmúlt évtizedekről, végső soron pedig önmagukról. Váratlan és őrült fordulatok követik egymást és természetesen semmi nem úgy alakul, ahogyan a pár azt elképzelte.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
francia
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek