16. Verzió - Zoryana döntése + Oroszországi álmodozó
16. Verzió - Zoryana döntése + Oroszországi álmodozó

Megosztom

Bővebben a filmről

Zoryana döntése

Elita Klavina / Lettország / 2019 / 58min / lett, orosz

Zoryana és Edgars 17 éves fiatal szülők, akik a lett vidék egy távoli csücskében élnek. Családi házukat, ahol a fiaikat nevelik, gyönyörű táj, természet és állatok veszik körül. Zoryana édesanyja meg van győződve arról, hogy ez a legjobb családi fészek, ahol csak gyereket nevelni lehet. Azonban a munkalehetőségek szűkössége a környéken mélyszegénységben tartja a családot. Amikor Edgars munkát kap a városban, Zoryanának döntenie kell: folytassa az életüket vidéken vagy vigye fel a gyerekeket a városba Edgars-hoz.

Oroszországi álmodozó

Dmitri Vologdin / Oroszország / 2018 / 37min / orosz

Francois Tulikunkiko talán nem tipikus orosz gazdálkodó, de lelkes orosz patrióta. Igazi álmodozó, aki nagy terveket dédelget, de folyamatosan akadályokba ütközik, az állandó közönytől a mindent átható korrupcióig. Évről évre küzd a megélhetésért és keresi a választ az életbevágó kérdésre: hogy lehet, hogy az orosz vidéken nyomorognak az emberek, amikor maga az ország olyan gazdag?


Zoryana Horobraya

Elita Klavina / Latvia / 2019 / 58min / Latvian, Russian

Zoryana and Edgars became parents at the tender age of 17. They live in the remote Latvian countryside, and raise their sons with their extended family, surrounded by a beautiful landscape, nature and animals. Zoryana's mother is convinced that the family home is the best place for the children to grow up, however, the limited job opportunities available nearby have left the family mired in poverty. When Edgars gets a job in the city Zoryana must choose whether to continue their countryside way of life, or take the children and follow Edgars into the city.

Russian Dreamer

Dmitri Vologdin / Russia / 2018 / 37min / Russian

Francois Tulikunkiko is not exactly a typical Russian farmer. He is, nevertheless, an enthusiastic Russian patriot. He is a dreamer with great plans who encounters obstacles everywhere he goes: from habitual indifference to all-pervasive corruption. Year after year, he tries to make ends meet and finds an answer to the vital question: Why do people in the Russian countryside live so poorly when the country is so rich?