15. Verzió - Tesszük, amit mondanak + Orosz meló
15. Verzió - Tesszük, amit mondanak + Orosz meló

Megosztom

Bővebben a filmről

Tesszük, amit mondanak

„Egyszerű: azt tesszük, amit mondanak.” Ezt a zavarba ejtő választ egy svéd munkaügyi hivatal alkalmazottja adja, amikor a hivatal működéséről kérdezik. A kreatív dokumentumfilmben ügykezelők, recepciósok és pszichológusok árulják el, hogyan mond csődöt a svéd munkaügyi rendszer. Panaszkodnak alkalmatlan software-re, rejtélyes hibaüzenetekre, túlterheltségre és demoralizáló eredménytelenségre. A munkanélküli központ dolgozóit kartonpapír figurák személyesítik meg, és ebben a lenyűgöző, komikus és művészi formában tanulmányozhatjuk, milyen stratégiákkal próbálnak boldogulni az emberek egy esztelen bürokráciában.

Orosz meló

Oroszország mélyén, a Volga folyó partján áll az 1960-as években épült autógyár, ami a szovjet jólétet volt hivatott megmutatni a nyugati világnak. Itt készült a legendás szovjet autó, a Lada. A gyár még működik, igaz évente több milliárd rubel veszteséggel. Egy svéd vezérigazgatót és európai szakértőket bérelnek fel arra, hogy a kapitalista üzleti modell alkalmazásával csodát vigyenek véghez az anyagi gondokkal küzdő gyárban. A szakértők határozott elképzelésekkel érkeznek, de a Togliattiban élőket nem érdeklik az elit nagyszabású tervei, sokkal inkább a túlélés egyik napról a másikra. Mihez kezdenek, amikor az egész világukat feje tetejére állítják? Az Orosz meló gyönyörűen megkomponált képekkel mesél nagy tervekről és a változásokkal szembeni még nagyobb ellenállásról.


As We're Told

"It's simple! We do as we're told." This disconcerting reply comes from a Swedish employment office employee when asked about how the agency works. In this creative documentary, case workers, receptionists and psychologists reveal how the Swedish employment system is failing. They complain about inadequate software and mystifying error messages, excessive caseloads and demoralizing results. The staff of the Swedish unemployment office are rendered as cardboard puppets, and the result is a fascinating, comical and artistic study of human strategies for coping with an irrational bureaucracy.

The Russian Job

Deep inside Russia, on the Volga River, lies a car factory built in the 1960s to show the West the miracle of Soviet prosperity. It is the home of Lada, the legendary Soviet car. The plant functions, but loses billions of rubles every year. A Swedish CEO and a handful of European industry experts are hired to revive the struggling factory with a capitalist business model. They have a vision and an incredible drive to succeed. But locals care little for the grand plans of these elites and focus instead on day-to-day survival. What will they do as their world turns upside down? The Russian Job is a story of great plans and greater resistance to changes, told in beautifully crafted images.

Színes
Felirat nyelvek