15. Verzió - Carlos filmje + A sziget
15. Verzió - Carlos filmje + A sziget

Megosztom

Bővebben a filmről

Carlos filmje

A filmrendezőnek fia születik. Carlos aranyos kisbaba, de a nagyanyját Oroszországban aggasztja, hogy sötét a bőre. A nagyapa büszke unokájára és inni akar az egészségére, de a nagymama nem engedi. A film őszintén és jó adag humorral közvetíti az örömteli és fájdalmas eseményeket az új család életében.

A sziget

Bepillantás a St. Louis French Hospital színes ember-mozaikjába. A végstádiumos betegek hospice-a Kelet- és Nyugat-Jeruzsálem feszültségekkel teli határán fekszik, az Óváros fala tövében. A rendező két évet töltött a páciensekkel és a gondozókkal beszélgetve, megismerve életük történéseit. A film érzékenyen ragadja meg az életben maradók és a kórházból utolsó útjukra indulók humoros, gyengéd, vagy szomorú pillanatait.


Film for Carlos

The director's son, Carlos, has been just born. He is the sweetest baby, but his grandmother is worried about his dark skin. His grandfather is proud his grandson was born in Russia and wants to celebrate and drink to the health of the newborn, but Carlos’s grandmother won’t allow it. The film conveys all the tender and painful things that happen in Carlos’s first year, honestly and with a good dose of humor.

The Island

An intimate glimpse into the rich human mosaic of the St. Louis French Hospital, a hospice for terminally ill patients, situated on the tense border between East and West Jerusalem, across from the walls of the Old City. For two years the director accompanied patients and caregivers who shared their intimate stories. The film sensitively captures the moments of humor, tenderness, and sadness for those who live and those who depart on their last journey from the hospital.

Színes
Felirat nyelvek