11. Észt Hét - Új Észt Animáció
11. Észt Hét - Új Észt Animáció
animációs

Megosztom

Bővebben a filmről

MANIVALD
Chintis Lundgren
2017, 13'
Amibe Chintis Lundgren belefog, arannyá válik a keze között. Ki ne emlékezne a füstifecske nehéz életére vagy a punkpatkány és a kispolgári cica balul végződött együttélési kísérletére?
A közönségkedvenc rendező legújabb filmjének hőse a túlképzett, munkanélküli és életunt Manivald, aki domináns nyugdíjas anyjával él, és a zongorán gyakorolva múlatja a napjait. Anyja rendületlenül felszedi az elhajigált piszkos zokniját, és főzi neki a kávét. Egészségtelen függőségi viszonyuk alapjaiban rendül meg, amikor megjelenik a színen a dögös fiatal farkas, Toomas, aki a mosógépet jött megjavítani…
https://vimeo.com/218390739

MARIA ÉS A HÉT TÖRPE
2017, 15'
rendező: Riho Unt
Maria, az életét a kolostor falai között leélt idős és tiszteletre méltó apáca elhatározza, hogy megvalósítja fiatalkori álmát. Ennek egyetlen akadálya töredékes, szinte nem is létező emlékezete. Maria attól tart, hogy a legnagyobb álma esetleg bűnnek bizonyul…

AZ ELENGEDÉS TÖRTÉNETE
rendező: Ülo Pikkov
2017, 11'
A kultúránk történeteken alapul. De mi van akkor, ha egy történetet nem lehet elmesélni? Lehetséges-e elengedni a történeteket vagy lemondani róluk? Lehet-e filmet készíteni olyan történetről, amit az elbeszélője mindennél jobban vágyik elfelejteni?
A tavalyi Észt hét vendégének új filmje dokumentum-animáció egy fiatal lányról, aki szeretne megszabadulni múltjának sötét árnyaitól.

ÖRÖK VADÁSZMEZŐK
2016, 18'
rendező: Elin Grimstad

Egy szigeten két gyerek játszik. Benéznek a kövek alá, a partot fürkészik, a szántóföldet kutatják: a kegyetlen Vadász által meggyilkolt állatokat keresik. Vajon ezek az állatok még új életre ébredhetnek az örök vadászmezőkön?

SAROK
2016, 2'
rendező: Lucija Mrzljak
gyártó: Észt Művészeti Egyetem
A sarokban, ahol a szélek találkoznak, nem könnyű az élet. Minden geometrikusan viszonylagos, amikor a perspektíva és a gravitáció törvénye trükközni kezdenek veled.

KÖRTEESŐ
2017, 2'
rendező: Leonyid Smelkov
gyártó: Észt Művészeti Egyetem
Vigyázat, körteeső! Az ilyesmi hirtelen történik, és jó, ha felkészülten ér bennünket. A film részletes útmutatót nyújt arra nézvést, hogyan viselkedjünk ilyen esetekben.

MOULINET
2017, 6'
rendező: Sander Joon
gyártó: Észt Művészeti Egyetem
Vannak dolgok, amiket maguktól értetődőnek veszünk, másokat képtelenek vagyunk megérteni, akármennyire is próbáljuk.

A 11. Észt Hét teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
észt