Forum Kino

Osztrák Kulturális Fórum - Österreichisches Kulturforum Budapest filmklubja a Művész moziban.

január 23. Ló az erkélyen / Das Pferd auf dem balkon - 2013

február 27. A lehetséges világok legjobbika / Die Beste Aller Welten - 2017, r.: Adrian Goiginger

Adrian hét éves, nyitott kisfiú, aki szívesen játszik kint, Salzburg külvárosa kalandparknak tűnik számára. Édesanyja Helga sok időt tölt fiával, amit Adrian nagyon élvez. Számára normális, hogy anyja, élettársa és barátaik gyakran eufórikus állapotban vannak vagy éppen hihetetlenül fáradtak. Helga nagyon figyel arra, hogy eltitkolja előtte, hogy drogfüggősége ennek az oka….

március 6. Revans / Revanche -  2008, r.: Götz Spielmann

Bécs egy kopott kerületében a szabadult fegyenc, Alex egy bordélyházban dolgozik, ahol beleszeret Tamarába, az ukrán prostituáltba. Kétségbeesett kitörési kísérletük alvilági életükből egy bankrablás formájában azonban nem a várakozásuknak megfelelően alakul, s az esemény hatására végzetszerűen összefonódik sorsuk egy vidéki rendőr és látszólag elégedett felesége életével.

április 10. Álmodozók / Die Geträumten - 2016, r.: Ruth Beckermann

Ingeborg Bachmann és Paul Celan szerelme. A háború utáni időszak két legfontosabb német nyelvű költőjének levelezése az 1948 és 1961 közötti évekre terjed ki, és egy intenzív, ugyanakkor változékony kapcsolatot mutat be. Az finom szövésű kamaradrámát a 2016-os Diagonale-n a zsűri a legjobb osztrák játékfilmnek választotta.

A belépés ingyenes, de nulla forintos jegy váltása szükséges a mozi pénztárában.