Granny Project

Nagyi Projekt

Korhatár besorolás piktrogram
Granny Project
dokumentumfilm
(
2017
)
90p
Eng sub
/ 2d

A film három fiatalember felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának története. Egy tényleges és egy szimbolikus road-trip: három fiú keresztül szeli Európát miközben egy virtuális utazás is kibontakozik nagymamáik - egy angol kémnő, egy táncosnő a náci Németországból és egy magyar kommunista holokauszt túlélő - életébe.

A harmadik generáció, vagyis az unokák felelőssége és feladata megtalálni azt az univerzális nyelvet, amit használva az elkövetkező generációk képesek lesznek megérteni és átörökíteni azokat az értékeket amelyek a 20. században, a háború óta keletkeztek. Vajon képesek leszünk-e erre?
A második generációnak, a szülőknek, sokszor csak tudatalatti viszonya van a történtekhez a nem mesélés és a tagadás folytán, míg az érzelmi távolság a nagyszülők által megélt borzalmaktól képessé teszik az unokákat ’’objektíven’’ értékelni, gondolkodni a történtekről. Mennyiben különbözik a mai fiatalság a hetven évvel ezelőttitől? Vajon mi ugyanúgy döntöttünk volna az ő helyükben?
A film klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témákkal foglalkozik; a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, aminek eredményeképp betekintést ad a Y generáció korszellemébe.

Tovább

Rendező: 
Révész Bálint
Szereplők: 
Rozanne Colchester,Gudrun Dechamps,Lívia Révész,Meredith Colchester,Ruben Woodin-Dechamps,Bálint Révész
Bemutatás időpontja: 
2018. november 01
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
magyar-angol
Felirat nyelvek: 
angol
Szinkron nyelvek: 
magyar

Mikor vetítik?

Műsorhetek:

11. hét, 2019.03.14 - 20
Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!