Észt Hét - Nem jövök vissza

Észt Hét - Nem jövök vissza

Ma ei tule tagasi
játékfilm
(
2014
)
109p
Magyar felirattal

Nincs még egy olyan észt rendező, akinek 3 egymást követő Észt héten is új filmjét vetíthettük volna. Ilmar Raag azzal is kilóg a sorból, hogy makacsul kutatja a női lélek titkait. Az Egy hölgy Párizsban és a Kertu alkotója ismét női sorsokat visz filmvászonra – ezúttal az árvaházak világából.

Anja Byront tanít az egyetemen és közben viszonyt folytat egyik professzor kollégájával. Az állami gondozásban felnőtt fiatal nő arra vágyik, hogy szeressék, de ő maga képtelen szeretetet adni. A múltjával való találkozás egy szempillantás alatt felforgatja az életét. Bűncselekmény hamis vádja elől egy hajléktalan gyermekek számára fenntartott otthonban keres menedéket, ahol kislányos külseje miatt senkiben sem ébreszt gyanút. Ott találkozik a 13 éves Kristinával, és együtt szöknek meg az intézetből. A látszólag össze nem illő páros veszedelmes utazásra vállalkozik: autóstoppal akarják átszelni Oroszországot, hogy felkeressék Kristina Kazahsztánban élő nagymamáját. Szívszorító történet az élni akarásról, a barátságról és a család fontosságáról.

Tovább

Rendező: 
Ilmar Raag
Szereplők: 
Andrey Astrakhantsev, Olga Belinskaya, Alla Emintseva, Vika Lobachova, Galina Mochalova, Yuriy Orlov, Polina Pushkaruk, Laina Sergeeva,Sergey Yatsenyuk, Tatyana Zykova
Forgatókönyv: 
Jaroszlava Pulinovics
Bemutatás időpontja: 
2015. március 20
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
észt-fehérorosz-finn-kazah-orosz
Felirat nyelvek: 
magyar
Szinkron nyelvek: 
orosz

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!