Észt Hét - Cseresznyés dohány

Észt Hét - Cseresznyés dohány

Kirsitubakas
játékfilm
(
2014
)
96p
Magyar felirattal

A Cseresznyés dohány főszereplője egy kisvárosi tizenéves, az egyfolytában rettenetesen unatkozó Laura. Az anyja az idegeire megy, a korabeli srácok tök hülyék, minden szórakozást dedósnak talál.  Egy napon élettel teli barátnője magával cipeli őt egy mocsártúrára, melyet a családi problémái elől gyakran a természetbe menekülő középkorú Joosep vezet. A kirándulás nem indul valami fényesen: a zárkózott, flegma tinilány és a közvetlen férfi kapcsolata egyhamar feszültséggel telítődik. Ahogy telnek a napok, Laura önmaga számára is váratlanul felfedezi, hogy a Joosep sármja őt sem hagyja hidegen. A túra elkerülhetetlenül a végéhez közeledik, és a lánynak számot kell vetnie érzéseivel: az idősebb férfi iránti vonzalma csak egy közjáték a nővé válás rögös útján, vagy az első szerelmet éli át?
A Cseresznyés dohány veszedelmes film – aki eddig nem szeretett bele az észt mocsarakba és felhőkbe, most aligha ússza meg. Pattogó tábortűz a fenyőerdőben, mocsártóra ereszkedő köd, áfonyától maszatos arcok – kell-e ennél több a hamisítatlan észt hangulathoz?

A vetítésen vendégünk  a  film egyik rendezője, Andres Maimik.

Tovább

Rendező: 
Katrin Maimik, Andres Maimik
Szereplők: 
Maarja Jakobson, Tiina Kadarpik, Andres Kütt, Viiu Maimik, Getter Meresmaa, Maris Nõlvak, Gert Raudsep, Anne Reemann, Aap Salumets
Forgatókönyv: 
Katrin Maimik, Andres Maimik
Bemutatás időpontja: 
2015. március 21
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
észt
Felirat nyelvek: 
magyar
Szinkron nyelvek: 
Észt

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!