Toto és nővérei + Aki bújt, aki nem

Aki bújt, aki nem / Toto és nővérei duplavetítés + beszélgetés

104p

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy beszálljanak. Mikor megtelik, elmennek egy nagyobb körre.

Az Aki bújt, aki nem rövidfilm mozibemutatója alkalmából május 26-án, szombaton 18.30-kor a budapesti Művész moziban egy különleges kerekasztal beszélgetéssel egybekötött premiervetítés is lesz a Gyermeknaphoz kapcsolódóan. A kisfilmet ez alkalommal az HBO támogatásával készült Toto és nővérei című román dokumentumfilmmel együtt lehet megnézni. Az est témája a gyermekvédelem lesz.

A beszélgetésen részt vesznek:

- B. Aczél Anna, gyermekvédelmi szakértő pszichológus
- De Coll Ágnes (Baptista Szeretetszolgálat), emberkereskedelem elleni programigazgató
- Kovács Anna Sára (UNICEF), gyermekjogi munkatárs
- Schwechtje Mihály, rendező


Toto és nővérei

román ál-dokumentum film, 93 perc

Rendezte: Alexander Nanau

Három román testvér megrázó története. A tízesztendős Totonel és a két idősebb nővére, a tizennégy éves Andreea, illetve a tizenhét esztendős Ana már nagyon várják az édesanyjukat, hogy végre kiengedjék őt a rácsok mögül, és hazajöjjön a börtönből. Miközben a gyerekek felcseperednek, sok nehézség közepette mindegyikük megtanulja, hogyan kell megállnia a saját lábán. Az a remény élteti őket, hogy amikor az édesanyjuk visszatér, a család újra együtt lesz, és akkor majd boldogan élhetnek.

Aki bújt, aki nem

Színes magyar kisjátékfilm, 11 perc

Rendezte: Schwechtje Mihály
Szereplők: Czabán György, Miklós Marcell
Fényképezte: Nagy Bálint
Zeneszerzők: Kiss Tibor, Vastag Gábor
Producer: Noveczky Tamás, Petrovits Genovéva

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen, elindul a játék, a cél, hogy minden elbújt gyereket megtaláljanak és beültessenek az autóba. A kocsi megtelik, akit sikerült megtalálni beült. A sofőr felajánlja, hogy hajtsanak el egy nagyobb körre. Az autó motorja felgyorsul és elhagyja a falut. A gyerekek bent maradnak, de sejtelmük sincs, hogy mi történik velük.

Schwechtje Mihály rövidfilmje először a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon volt látható, ahol a kisjátékfilm a versenyprogramban szerepelt.  Schwechtje az Aki bújt, aki nem előtt az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, előtte számos kisjátékfilmet, dokumentumfilmet, színházi darabot jegyzett már. Első nagyjátékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) mozibemutatója szeptemberben lesz.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2018. május 26

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!